De Nintendo Switch Oled Pro voorraad, releasedatum en kopen

Inmiddels weten we steeds meer over de Nintendo Switch Oled Pro. Zo heeft het hoogstwaarschijnlijk een groter scherm, snellere hardware voor de next-gen games en zal de batterij langer meegaan. In dit artikel houden we alles bij over de geruchtenmolen en feiten omtrent de nieuwe Nintendo Switch Oled (Pro).

Snel Navigeren

Aller eerst de releasedatum Nitendo Switch Oled

Volgens verschillende bronnen zoals de Coolblue komt de Nintendo Switch oled Pro dit jaar. De Nintendo Switch stamt alweer uit 2017 en word de nieuwe switch verwacht met een release date van 8 oktober 2021. Dit natuurlijk nu een zekerheid omdat Nintendo de Switch oled officieel bevestigd heeft. Dus nu is het in plaats van wachten aftellen tot de datum 8 oktober voor de nieuwe Nintendo Switch Oled.

Nintendo Switch Pro Winkel voorraad

Met de actuele chipproblemen in de wereld kunnen we natuurlijk verwachten dat de Nintendo Switch Oled Pro voorraad problemen gaan ontstaan. Dus zo vroeg mogelijk pre-orderen bij de verschillende webwinkels is een slimme keus. Zodra dit kan zullen wij ook de status gaan monitoren zodat je altijd op tijd bent voor het aanschaf van de nieuwe Switch.

De Nintendo Pro specs en niet naar 4K Ready

Na de next-gen 4k release van de Xbox Series X en de PlayStation 5 kan Nintendo met het nieuwe vlaggenschip niet achterblijven. De Pro wordt hoogstwaarschijnlijk uitgerust met Oled scherm. Dit komt op neer dat er 4x meer detail getoond kan worden op je scherm, dus er veel mooier uit komt te zien. Ook heeft inmiddels Nintendo Samsung de opdracht gegeven om de schermen te gaan produceren. Helaas is het een groot gemis dat er geen 4K beschikbaar zal zijn voor de Nintendo Switch Oled.

De andere verandering aan de nieuwe Switch is waarschijnlijk de handheld modus waar de Switch om bekend stond. Dit houd in de dat bekende Joy-cons niet komen te vervallen. Dit houdt in dat hoogstwaarschijnlijk de controllers geïntegreerd worden in de nieuwe Nintendo Switch Pro. Hoe dat verder dan precies eruit komt te zien is nog onbekend.

Optimalisatie voor games kan natuurlijk ook niet achter blijven. De nieuwe games zullen door het nieuwe scherm er veel mooier uit komen te zien. Hiervoor zal onder de motorkap ook de nodige aanpassingen moeten worden gedaan. Over deze details is op dit moment nog niks bekend.

Wat natuurlijk een belangrijke vraag is of de upscaling van oude Switch games gaan werken. Dit is dus nog niet bekend of de oude games compatible zijn en worden niet geupscaled naar 4K.

Specs die weten tot nu toe

  • Groter scherm dan de Nintendo Switch
  • Oled Scherm
  • Geen 4K 
  • Verbeterde standaard voor het neerzetten van je Nintendo Switch Oled.

Zijn de oude Switch accessoires compatible?

Op dit moment is het nog niet bekend of de oude Switch controllers, headsets of andere randapparatuur gaat werken op de nieuwe Nintendo Switch Oled Pro. Als hierover mee bekend is zullen we dit delen.

Nintendo Switch Oled Pro kopen?

Zoals eerder in het artikel beschreven is het nog niet bekend wanneer de nieuwe Switch Pro verschijnt. De prijs van de nieuwe console zal hoogstwaarschijnlijk rond de 399 euro gaan kosten. Dit is net wat meer dan de huidige switch prijzen welke over de toonbank gaan voor 329 euro.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties