Alles wat je moet weten of Fanatec F1 racing gear

Snel Navigeren

Fanatec F1 stuurwiel prestaties

De Fanatec F1 Racing Wheel, een prachtig stukje werktuigbouwkunde. Racewielen van Fanatec behoren ongetwijfeld tot het neusje van de zalm. Met pro-class mechanismen en ultra-realistische krachtige force feedback zorgen ze voor een ongekende race-ervaring voor de meest hardcore race-enthousiasten. De hoge bouwkwaliteit en het elegante ontwerp zorgen voor een racing wheel van absolute race-ervaring voor zowel de beginner als de hardcore racer, en dat voor een uiterst schappelijke prijs. Dat maakt de Fanatec F1 een racing wheel van topkwaliteit en toch voor iedereen toegankelijk. Wil je het beste en je vindt het niet erg om een paar geavanceerde functies in te leveren, dan is deze Fanatec F1 een absolute aanrader. Hoe verhoudt het zich tegen de beste PS5 stuurwielen en de beste Xbox One stuurwielen? Lees verder en ontdek alles wat je moet weten.

Fanatec F1 pedaalprestaties

De Fanatec F1 CSL Elite-pedaalset heeft twee pedalen. Deze pedalen hebben op papier misschien lagere specificaties dan vergelijkbare types, maar de pedaalbewegingen voelen juist prettiger aan in het gebruik. Niet alleen de weerstand van het rempedaal voelt prettig aan, ook het gaspedaal geeft een zeer realistische en vooral comfortabel gevoel als je de kracht opvoert, dus meer gas geeft. Als je wilt kun je zelfs je hiel op het aluminium voetbord laten rusten. De posities van de pedalen zijn bovendien naar links en rechts in te stellen, waardoor ook een niet-symmetrische opstelling van de pedalen mogelijk is. Doordat je maar twee pedalen hebt dien je wel je opties in te stellen op automatisch koppelen of de koppeling aan het stuurwiel toe te wijzen, en omdat er geen speciale koppelingspedaal aanwezig is, is dat misschien nog wel de beste compromis. Een spel als F1 2018 detecteert dat gemis automatisch en laat je de juiste paddle shifter gebruiken als je koppelingspedaal terwijl je op de grid zit en dat werkt uitstekend. 

Het grote voordeel van het Fanatec F1 two-pedal board is dat arcadeliefhebbers volledig kunnen genieten van de modernste pedalen, zonder dat ze hoeven betalen voor een derde pedaal dat ze toch nooit gebruiken.

Als je een paar keer met deze Fanatec F1 hebt gespeelt en je zou dan teruggaan naar Thrustmaster pedalen, dan is het net of je terug gaat van een Porsche 911 naar een Barbie jeep, zo groot is het verschil in belevingsgevoel. Het is eigenlijk oneerlijk om deze pedalen met elkaar te vergelijk.

Fanatec F1 stuurbasiskwaliteit

De stuurbasis van het vertrouwde CSL Elite-model voelt net zo goed om te rijden als het topsport Clubsport-model. De force feedback is fenomenaal en vertelt je precies wanneer je onderstuur hebt, tegen een andere auto aan tikt of je over de curbstones heen rijdt. Dat alles voelt vloeiend en soepel aan, maar als je denkt dat dit de echte force feedback is, rij dan maar eens tegen een muur. De force feedback van de Fanatec F1 is dan zo sterk dat het stuur zich plotseling uit je handen kan rukken en je het uitschreeuwt van verbazing en pijn. Net als bij de echte F1-coureurs is de klap zo heftig dat je het stuur zich gewoon uit je handen rukt. Deze stuurbasis voelt daardoor zo realistisch dat het je nog meer met het spel verbindt. Het voelt gewoon goed, je kunt daardoor nog meer van het gevoel van autoracen genieten. 

De Fanatec F1 wordt geleverd met een klem, zodat je hem gemakkelijk aan een bureau of tafel kunt bevestigen en je je door de pedalen en een fijne stoel nog meer een echte F1-coureur waant. En de kers op de taart is dat dit stuur, hoewel het onder Sony licentie is uitgegeven (en dus pc’s niet worden ondersteund), toch compatibel is met de Xbox One. Heb je zowel een PlayStation als een Xbox One, dan hoef je dus geen twee aparte racesturen meer te kopen, alleen de Fanatec F1 is voldoende, want die werkt met beide consoles. De stuurbasis is bovendien voorzien van z’n eigen LED-paneel, dus als je van rim verandert, heb je altijd je eigen toerentellerlampen.

Fanatec F1 kopen?

De Fanatec F1 is niet goedkoop, maar is z’n geld absoluut meer dan waard. Het is een upgrade in kwaliteit ten opzichte van de Thrustmaster en Logitech sturen. Het heeft alles wat je nodig hebt voor de ultieme race-beleving. De Fanatec F1 is robuuster dan de door McLaren gelicentieerde GT3-racestuur voor de Xbox One, maar het is nog altijd een perfect stukje werktuigbouwkunde. De bewegingen zijn buitengewoon goed, het stuur voelt zeer comfortabel en bevat stukjes technologie die niet zouden misstaan op een bedieningspaneel van een ruimteschip of misschien zelfs van een echte Formule 1-auto.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties