PlayStation 5 VR2 (PS5 VR2) in 2022 beschikbaar

Sony heeft de komst van PSVR 2 voor de PS5 bevestigd. Virtual Reality komt daarmee officieel naar de PS5. Maar de PSVR 2 wordt niet meer in 2021 verwacht. Pas in 2022 zal de PlayStation 5 VR2 beschikbaar zijn.

Snel Navigeren

De komst van de PSVR 2 is officieel bevestigd op de Official PlayStation Blog. Daarin worden ook voorzichtig de eerste details bekend gemaakt over wat we van VR op de PS5 mogen verwachten. PlayStation-fans hebben daarmee alvast iets om naar uit te kijken. 

Het PlayStation VR-team heeft lessen getrokken uit het originele toestel, dat in 2016 als toevoeging aan de PS4 werd uitgebracht. Het team richt zich voor de PS5 VR2 op een betere resolutie en field of view, in combinatie met upgrades aan de capaciteit van tracking en input van het toestel.

Veiliger

Een groot voordeel ten opzichte van de PS4 is dat de PlayStation VR met slechts één kabel op de PS5 wordt verbonden, in tegenstelling tot de meerdere kabels en adapters op de PS4. Hierdoor is alles overzichtelijker en zorgt het voor een veiligere speelervaring.

De nieuwe VR-controller zal alle innovaties van de PS5 DualSense-controller bevatten. Er worden tot nu toe weinig echte details onthuld, maar het lijkt erop dat deze features de DualSense haptische feedback en een gelijksoortige ergonomie zullen bevatten.

Niet in 2021

Voorlopig hoeven we het toestel echter nog niet in de schappen van de winkels te verwachten. De PS5 VR2 zal zeker niet in 2021 worden gelanceerd. Sony geeft bovendien aan dat de PlayStation 5 ook in 2022 moeilijk beschikbaar zal zijn voor consumenten door het aanhoudend tekort aan chips. De vraag zal daardoor vooralsnog moeilijk in te halen zijn, aldus Sony. Het bedrijf ziet het dan ook als uitdaging om de vraag bij te benen. Dat zal zeker heel 2022 nog wel het geval zijn. Ook al zijn er dan voldoende onderdelen en al kunnen er meer PS5-units worden gemaakt, dan zal de voorraad alsnog achter blijven bij de vraag, meldt een woordvoerder van het bedrijf. Met name door de coronacrisis zijn veel meer mensen op zoek naar thuis vermaak en zal de vraag blijven stijgen.

Nieuwe wereld

De developer-community zou bovendien zijn begonnen met het maken van een nieuwe wereld die je in virtual reality kun verkennen. Hier zullen we in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer van horen. Je kunt dus zeker een kleine stroom aan aankondigingen rond PSVR 2-games verwachten.

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties