Top 5: Beste game TV kopen van 2021​

Snel Navigeren

Top 5: Beste game TV kopen van 2021

Jij wilt de beste game tv kopen voor de scherpste prijs. De nextgen consoles zoals de Playstation 5 en de Xbox Series X vragen namelijk om nextgen TV’s. Zeg nou zelf? Wie wil nou niet het optimale uit z’n gaming experience halen?

Daarom hebben de ‘ConsoleKings favorites’ voor jou dit in het artikel op een rijtje gezet. Niet alleen vergelijken we de specs. Ook de prijzen vergelijken we dagelijks. Dit scheelt je een hele hoop werk. Want je moet wel weten waar je op moet letten. En dat kost tijd om uit te zoeken. Daarbij speuren wij 24/7 naar de scherpste deals van alle shops. Zo hoef jij helemaal niet meer te speuren. Da’s makkelijk!

Of klik gelijk door naar de beste game tv voor de scherpste prijs van dit moment: 

Scroll snel door het artikel

De beste 4K game tv kopen

ConsoleKings Finest Winner 2021

Als je een game TV kopen wilt dan is de LG CX OLED absoluut onze favoriet. Precies een jaar geleden was deze eervolle plek ook al voor LG. Deze 4K gaming TV heeft precies de upgrades die je als nextgen gamer nodig hebt. Zo is deze  TV uitgerust met de snelste processor ooit, met 120Hz BFI die alle weergaves op het beeldscherm helderder en natuurlijker maakt dan ooit. 

Daarnaast is één van onze belangrijkste argumenten dat deze TV uitgeroepen wordt tot ‘ConsoleKings Finest 2021’ dat de variable refresh rate technologie wordt gesupport. Hierdoor worden de issues met framerates in de spellen worden gecompenseerd wanneer de framerates tussen de 40Hz – 120Hz zitten.

Het mooie daarbij is dat deze TV echt een game tv is. Het maakt namelijk niets uit of je het scherm gebruikt voor console- of PC gaming. Dit komt doordat de TV metde  AMD FreeSync, Nvidia G-Sync Compatbile en HDMI VRR is voorzien.

Monitor

Het goede van het winnende scherm van vorig jaar is behouden gebleven in deze variant. Namelijk dit prachtige OLED scherm, is al oogverblindend mooi. Maar ook de enorm lage input latency van +- 13ms aan 60Hz en 6ms aan 120Hz speelt een grote rol. Deze TV zit lekker ruim in de HDMI 2.1 ingangen. Hiermee kan je via een vast snoer aan de PS5 / XBOX Series X jezelf tegoed doen aan het gamen op 4K & 120FPS.

De kwaliteit van het scherm is gerust uitmuntend te noemen. Zo zijn zowel de kleuren als het contrast next level als het op kwaliteit aankomt. Dit draagt weer bij aan de perfecte weergaven van HDR materiaal. Met de helderste kleuren en diepe schaduwen ten gevolg.

Pro's

Con's

Plek 2: Samsung Q80T QLED: de beste 4K LED TV voor HDR

QLED voordeel

Als je een game tv kopen is het slim om de QLED varianten te overwegen.  Natuurlijk zijn OLED TV’s next level maar daar kleven ook nadelen aan. Zo heb je bij QLED geen kans op burn-in en scheelt het vaak ook honderden euro’s in de aanschaf. Het is dan ook niet verwondelijk dat de Samsung Q80T een meer dan goede optie is in de zoektocht van een game tv kopen.

Monitor

Deze TV heeft een peak brigtness van +700 nits. En scoort de kleurintensiteit zeer goed in onze kwaliteitstest. De respsonsetijden van de Q80T zijn buitengewoon goed. Om nog maar niet te spreken van de kijkhoeken, in 1 woord: fabelachtig. Door de plaatselijke dimming mogelijkheden kan je de contrast ratios optimaal performen, een score van 4000:1 behoort dan ook gewoon tot de mogelijkheden.

Waar wij als gamers blij van woorden is een geringe input lag. Die zit bij de Q80T dan ook meer dan snor. Zo speel je in game mode met een sjieke 10ms. als je 120Hz speelt dan is dit zelfs maar 5ms. FreeSync geeft je net dat beetje extra waardoor de framerates soepeler lopen. Doordat G-sync niet wordt ondersteund hebben de videokaarten van Nvidia geen extra goede performance. Een ander belangrijk detail is dat deze TV beschikt over slechts 1 HDMI 2.1 poort.

Pro's

Con's

Plek 3: Sony XH9005 - XC900H: de perfecte middenweg 4K HDR gaming tv

Bovengemiddelde gaming tv

 Deze game tv kopen is absoluut een goede keuze.  Niet alleen vanwege het feit dat er twee HDMI 2.1 aansluitingen zijn. Hiermee ben je namelijk gegarandeerd van de mogelijkheid om optimaal te kunnen gamen met 4K en 120Hz. Maar ook omdat deze game TV extra goed connect met de PS5. Zo kan je met de bijgeleverde afstandsbediening probleemloos de PS5 bedienen. 

Monitor

Het scherm van de Sony XH9005 heeft bijtengewoon natuurlijke kleuren, het contrast is zeer goed namelijk 48000:1 inc full array lokale dimming. Misschien nog wel belangrijker is het feit dat de input lag comfortabel laag is. Minder dan 15ms aan 60Hz en 7ms aan 120Hz. Voor wat betreft de kijkhoeken, kunnen we stellen dat relatief gezien beperkt zijn. Toch is de peak brightness bovengemiddeld met 500 nits. Wanneer je deze game tv kopen wil kan je ook rekenen op de volle onderseutning van Android TV. 

Pro's

Con's

Plek 4: LG Nano86 / Nano90 : de perfecte prijs kwaliteit 4K HDR gaming tv kopen

Ongekende kwaliteit voor de prijs

Deze game tv kopen is absoluut een goede keuze als je zo min mogelijk geld wil uitgeven voor kwaliteit.  Het is ongekend dat je voor deze prijs een HMI 2.1 aansluiting hebt, een monitor dat 120Hz ondersteund en de HDMI VRR heeft. Tel daar de ultra lage input lag, BFI en mega snelle pixelresponsetijden aan toe en je weet dat je een juweeltje hebt waar je perfect next gen op kan console gamen. 

Monitor

De monitor bestaat uit een nano IPS paneel waar je uit vrijwel alle hoeken goed zicht houdt. Enige minpunt wat wij aantroffen was dat het contrast wel enigzins matig is. Helder licht binnen de omgeving waar je gamet is dan ook een must.  Daarnaast is de brightness enigzins beperkt tot slechts 400 nits. Hierdoor oogt de HDR relatief slechter dan vergelijkbare TV’s in deze top 5. Wanneer je deze tv vooral gebruikte om te gamen dat zit je toch wel meer dan gebeiteld. Zeker als je bedenkt dat de prijs zo relatief laag is. 

Pro's

Con's

Plek 5: Samsung TU8000: Heel veel scherm voor weinig geld

Veel scherm voor wienig geld

Als je een game tv kopen gaat, kies je al vrij snel voor om te investeren in de omvang van het scherm. Meestal kan je stellen dat hoe groter het scherm hoe duurder de TV zal zijn. Het mooie is dat de Samsung TU8000 hierin de uitzondering is op de regel. Zo is de grootste variant (82 inch) verrassend laag geprijsd. Ook is de input lag van dit model verrassend laag en is door de (BFI) de bewegingshelderheid gegarandeerd van een hoge kwaliteit. Een van de smetjes is wel dat de benodigde 120Hz niet gesupport door deze game TV.

Monitor

De tinten zwart worden in dit scherm bijzonder goed weergegeven. Het contrast is dan ook 6500:1. Wel is de peak brightness dan weer wat laag met een beperkte 300 nits. Een helder scherm tijdens het gamen vraagt dus om beperkte lichtinval rondom het scherm. HDR10+ en HLG standaarden worden gesupport door dit model. Wel is het zo dat de kijkhoeken matig zijn. Wat toch wel gebruikelijk is bij deze type schermen. 

Pro's

Con's

Waar je op letten moet

Wil je toch nog even verder zoeken? Bedenk dan wel dat een perfecte game tv kopen nog niet zo makkelijk is, dit wordt door de meerderheid pas duidelijk als ze hier daadwerkelijk aan gaan beginnen. Dat komt omdat men niet op de hoogte is van op welke specs er absoluut wel en niet gelet moet worden. En dat is ook helemaal niet zo makkelijk. Want de verschillende merken gebruiken doorgaans ook weer wisselende terminologie. 

Zo zijn er een paar specs waar je sowieso op moet letten bij een game tv kopen dit zijn:

Input latency, de omvang van de kijkhoeken, de resolutie en de refresh rate.

Good luck met je zoektocht!

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Snel Navigeren

De laatste updates